Alvar Aallon jalanjäljillä

Kulttuurikierroksella tutustutaan oppaan johdolla ruukkialueen Aalto-arkkitehtuuriin ja historiaan.
Opastettu kierros kuvaa Ahlströmin ja arkkitehti Alvar Aallon yhteistyötä ja sen pohjalta syntyneitä arkkitehtuurin ja muotoilun suomalaisia mestariteoksia. Kävelykierroksella tutustutaan mm. Villa Maireaan (1938-39), joka suunniteltiin Maire ja Harry Gullichsenin kodiksi. Villa Maireaan pääsee tällä kierroksella tutustumaan vain ulkoa päin.
Vierastalo Vainiolan peruskorjauksen Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1942 ja se on vuosikymmenen alussa remontoitu Aallon arkkitehtuuria kunnioittaen. Vainiolassa voi nähdä uniikkeja vanhoja Artek-huonekaluja. Kierroksen aikana kuullaan myös Artekin perustamisesta. Kierroksella vieraillaan Ahlström Voyage-näyttelyssä, jossa mm. Savoy-vaasin prototyypeja sekä alkuperäinen puumuotti.
Opastettu kierros kestää n. tunnin. Hinta 15,00 €/hlö. Varaukset ja lisätietoja p. 050- 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi
Villa Maireaan on mahdollista varata myös opastettu kierros sisätiloissa. Vainiolassa on mahdollisuus majoitukseen.

 

Noormarkun ruukkikierros
– Arkkitehtuuria ja historiaa

Noormarkun ruukkikierroksen aikana tutustumme oppaan johdolla maailmankuuluun Villa Maireaan ja Ahlström Voyage –näyttelyyn.

Näyttelytila sijaitsee vanhassa pajassa. Opastetun kävelykierroksen aikana on mahdollisuus tutustua myös ruukkialueeseen kokonaisuudessaan. Kulttuurikierros ei sovellu liikuntarajoitteisille. Kohteiden välinen etäisyys on noin 500 metriä.

Kulttuurikierros sisältää ruokailun Noormarkun Klubilla. Opastuksen kokonaiskesto on 2 – 2,5 tuntia.

Kulttuuripaketin hinta on

  • 46 €/hlö (ma–pe, lounas tarjolla kello 11–14, ryhmän minimivelotus on 8 henkilöä).
  • Kysy myös eläkeläisalennuksesta ja majoitustarjouksesta.
     

Vuosi 1918 – Tapahtumat Noormarkussa ja Ahlströmillä

Sata vuotta sitten 27.1.1918 eli tammisunnuntaina syttyi sisällissota Helsingissä. Jo seuraavana päivänä sota saavutti Noormarkun, kun teiden risteyksiin asettuivat punaisella käsivarsinauhalla varustetut vartijat. Siitä alkoi tapahtumien ketju, jonka vaikutukset näkyivät Noormarkussa hyvin pitkään.

Opastetulla kierroksella perehdytään vuoden 1918 sisällissodan tapahtumiin, niiden taustoihin ja maamme kahtia jakaneen sodan moninaisiin vaikutuksiin sekä yhtiölle että Ahlströmin suvulle. Teemakierroksia järjestetään yleisöopastuksina sekä ryhmille tilauksesta. Kierroksen kesto on n. 50-60 minuuttia, hinta 12,00 €/hlö  Kierroksen yhteyteen voi varata myös ruokailun Noormarkun Klubilla alk. 14,00 €/hlö. Varaukset ja lisätietoja p. 050- 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi

 

 

 

 

RuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierros