Viinilista

Samppanjat

Veuve Clicquot Brut
Ranska, Champagne • Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
75 cl
79,00 €

Erittäin kuiva ja hapokas sekä hennon paahteinen. Pehmeät kuplat ryhdittävät makua ja jättävät pähkinäisen ja paahteisen jälkimaun. Tämä samppanja on tyylikäs aperitiivi ja eriomainen juoma vaikkapa paistetulle kalalle.

Collet Brut Champagne
Ranska, Champagne • Täyteläinen samppanja, jossa erittäin pitkä jälkimaku.
75 cl
71,00 €

Kuohuviinit

Riefle Cremant Brut Blanc de Blancs
Ranska / Alsace • Pinot Blanc, Pinot Gris
75 cl
56,00 €

Tuoksu on elegantin hedelmäinen ja briossinen. Maultaan viini on erittäin kuiva, runsaan hedelmäinen ja kukkaisen aromaattinen. Aperitiiviksi. Maistuva pari kalalle, äyriäisille ja salaateille.

#Winner alkoholiton kuohuviini
Suomi • Makea
12 cl
4,50 €
75 cl
22,00 €

Iloisen kupliva alkoholiton lakka-seljankukkakuohuviini.

Robert De Nola Cava Brut
Espanja / Katalonia • Macabeo, Parellada, Xarello
12 cl
8,00 €
75 cl
40,00 €

Kuiva, miellyttävän hapokas, mantelinen ja hedelmäinen katalonialainen Cava. Kuohuviini on parhaimmillaan aperitiivina mutta sopii myös alkuruokien kanssa nautittavaksi.

 

Valkoviinit

Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo
Italia, Friuli • Pinot Grigio, Verduzzo
12 cl
9,50 €
16 cl
11,50 €
75 cl
46,00 €

Kuiva ja raikas valkoviini. Täyteläinen rakenne ja pitkä jälkimaku, jossa sitrusmaista raikkautta ja houkuttelevia hunajan aromeja. Erinomainen juoma aperitiiviksi ja seurusteluun. Sopii mainiosti myös alkupalojen, merenherkkujen ja vaalean lihan kanssa.

 

X-Berg Riesling
Saksa / Rheingau • Riesling
75 cl
52,00 €

Raikas tuoksu täynnä kivellisten hedelmien ja sitrushedelmien aromeja. Maku on kuivahko, miellyttävän hapokas ja mineraalinen. Pariksi paistetuille tai grillatuille punalihaisille kaloille sekä täyteläisille äyriäisruoille. Sopii myös mausteisille ruoille.

Dr. Loosen Riesling Trocken
Saksa / Mosel •
75 cl
48,00 €

Kuiva, pirteän hapokas ja mineraalinen viini, joka on parhaimmillaan aperitiivina ja läpi aterian kalan ja vaalean lihan seuralaisena. Klassisen ryhdikäs viini, jonka ilmentää Moselin perinteitä yhtenä maailman hienoimmista Riesling alueista. 

William Fevre Domaine Chablis
Ranska / Chablis AOC • Chardonnay
75 cl
65,00 €

Pirteän hapokas ja mineraalinen Chablis. Maussa raikasta sitruunaisuutta ja vivahde paahteisuutta tyylikkäässä tasapainossa. Erinomainen hienostuneiden merenherkkujen kumppani. Sopii myös miedoille ja pehmeille juustoille.

 

Bodega Piedra Negra Gris
Argentina / Mendoza • Pinot Gris
12 cl
8,50 €
16 cl
10,00 €
75 cl
42,00 €

Raikkaan hedelmäinen moderni ja maukas talon valkoviini. Suosittelemme erityisesti salaateille, kalaruuille ja äyriäisille.

 

Punaviinit

Rare Carignan Old Vines
Ranska / Carignan •
12 cl
8,50 €
16 cl
10,50 €
75 cl
42,00 €

Tummanpunainen väri. Tuoksussa karhunvatukkaa ja vaniljaisuutta. Maku on täyteläinen, kypsän marjainen ja samettinen. Pariksi naudanlihalle, grillatulle ruualle ja possulle.

Masi Mas'Est Teroldego
Italia / Teroldego •
75 cl
58,00 €

Väriltään tummanpunainen viini; aistittavissa kypsää punamarjaisuutta, mausteisuutta, hentoa kukkaisuutta ja lakritsaa. Keskitäyteläinen viini, jossa on hyvät hapot ja pehmeät tanniinit. Sopii nautittavaksi riistan, grillatun lihan ja voimakkaiden juustojen kanssa.

Domaine de L'Aigle Pinot Noir
Ranska / Pinot Noir •
12 cl
9,00 €
16 cl
11,00 €
75 cl
44,00 €

Pehmeän mehukas ja marjaisa maku on pirteiden happojen ja makeiden tanniinien sävyttämä. Tammikypsytys tuottaa viiniin mausteisia ja hieman savuisia vivahteita. Erittäin moniulotteinen ja pitkä jälkimaku. Nautittavimmillaan erityisesti paahdetun valkoisen lihan, grillattujen voimakkaasti maustettujen kalojen ja hienostuneiden liharuokien parissa. Erinomainen kumppani myös pehmeiden mietojen juustojen kanssa.

Masi Costasera Amarone
Italia /Amarone • Corvina, Rondinella, Molinara
75 cl
87,00 €

Amaronen perinteitä ja laatua kunnioittava täyteläisen tasapainoinen ja ryhdikkään hapokas punaviini. Viinissä on pehmeä suutuntuma. Laadukas viini erityisesti riistalihan ja grillattujen liharuokien seuraksi.

Pierre-Henri Morel Cotes du Rhone Villages
Ranska / Rhone • Grenache, Syrah
75 cl
52,00 €

Keskitäyteläinen ja mineraalisen hapokas viini. Mausteinen jälkimaku, josta voi löytää lakritsin ja tummien marjojen aromeja. Nautittavimmillaan riistalintujen ja kovien juustojen seuralaisena.

Bodega Norton Reserva Malbec
Argentiina • Malbec
12 cl
9,50 €
16 cl
11,50 €
75 cl
49,00 €

Täyteläinen punaviini, jossa runsaan hedelmäisyyden tuoma makea suutuntuna yhdistyy upeasti tasapainottavaan hapokkuuteen ja tanniineihin. Täydellinen pihviviini.

Jälkiruokaviinit

Kuura Ice Cider 2017
Suomi / Fiskars •
375 cl
68,00 €

Aromikas jääsiideri Fiskarsin ruukista.Kuura Ice Cider sopii jälkiruokien ja juustojen pariksi sekä sellaisenaan digestiiviksi. Tilaustuote.

Pineau de Laborie
Etelä-Afrikka / Paarl • Pinotage
6 cl
8,00 €
37,5 cl
43,00 €

Makeahko, runsaan hedelmäinen ja mausteinen viini. Suosittelemme nautittavaksi sinällään tai juustojen ja hedelmäisten jälkiruokien seurana.

Oremus Late Harvest
Unkari / Tokaji • Furmint, Hárslevelü, Zeta, Muscat
6 cl
10,00 €
50 cl
58,00 €

Hienostuneen makea moderni Tokaj –viini, jossa on hedelmäinen hapokkuus ja raikas loppumaku. Sopii erityisesti hedelmäisten jälkiruokien, pähkinäisten leivonnaisten, jäätelöiden ja sorbettien kanssa.

Warre´s Otima 10YO Tawny Port
Portugal / Douro •
6 cl
9,00 €
50 cl
50,00 €

Raikas ja hedelmäinen portviini jonka maku on toffeen ja kahvin aromien sävyttämä. Loistava kumppani klassisille jälkiruuille aina créme brûléestä tarte tatiniin. Suosittelemme lisäksi pehmeiden juustojen, suklaan ja pähkinöiden kanssa nautittavaksi