Opastettu kierros klo 17.00 Ahlström Voyage -näyttelyssä (os. Makkarakoskentie 34).

Vanhassa pajassa sijaitseva Ahlström Voyage -näyttely kertoo mielenkiintoisella tavalla Ahlström-yhtiöiden historiasta ja suomalaisesta teollisuushistoriasta yli 160 vuoden ajalta.

Näyttely esittelee muun muassa konserniin kuuluneiden Iittalan, Karhulan ja Riihimäen lasitehtaiden taidelasia, esimerkiksi useita Alvar Aallon suunnittelemia Savoy-maljakon uniikkikappaleita, näyttävän kokoelman Tapio Wirkkalan tuotantoa ja Timo Sarpanevan Orkidean.

Alakerrassa on muun muassa Taina Pailoksen valmistama Noormarkun ruukkialueen pienoismalli, joka havainnollistaa ruukin kokoa ja sen rakennusten suhteita toisiinsa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös Ahlströmin suvun eri vaiheisiin ja suomalaiseen säätyläiselämään 1800–1900-luvuilla.

Kierroksen kesto on n. 90 min. Hinta 15,00 €/hlö.

***

Noormarkun Klubin ravintola on kesällä avoinna ti-pe 17-21 (keittiö klo 20), joten tervetuloa ruokailemaan kierroksen jälkeen. Ajankohtaisen à la carte -listan löydät täältä.

Suosimme lähituottajia ja käytämme sesongin parhaita raaka-aineita sekä omien metsien ja vesistöjen antimia, kuten kaloja, riistaa, sieniä ja marjoja.
Myös villiruoka on vahvasti esillä. Noormarkun Klubi on Rôtisseurs -kilpiravintola.
 

Varaukset kierrokselle ja ravintolaan p. 050 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi.