Villa Mairea 80 vuotta -näyttelyn esittely Noormarkun Klubilla klo 17.00. Sen jälkeen ruukkikierros teemalla "Alvar Aallon jalanjäljillä". Hinta 15 €/hlö.

Tervetuloa tutustumaan Villa Mairea 80 vuotta –näyttelyyn oppaan johdolla Noormarkun Klubille (os. Laviantie 14).

Haluamme näyttelyllä tuoda Villa Maireasta esille rakennuksen lisäksi ihmiset. Maire Gullichsen oli sydämellinen ja vieraanvarainen ihminen, jolla oli suorastaan uskomaton verkosto. Tämän verkoston ihmiset olivat hänen ystäviään, eivätkä vain tuttavia.

Näyttelyssä tuodaan esille juuri niitä taiteilijoita, jotka ovat viettäneet aikaa Maireassa Mairen vieraanvaraisuudesta nauttien ja samalla taidetta tehden. Teokset ovat Mairea-säätiön kokoelmista. Lähes kaikki näyttelyssä olevat teokset ovat ensimmäistä kertaa esillä, ja tekijöiden joukossa on henkilöitä, jotka ovat nykypäivänä melko harvoin esillä.

 
Alvar Aallon jalanjäljillä
 

Kulttuurikierroksella tutustutaan oppaan johdolla ruukkialueen Aalto-arkkitehtuuriin ja historiaan.
Opastettu kierros kuvaa Ahlströmin ja arkkitehti Alvar Aallon yhteistyötä ja sen pohjalta syntyneitä arkkitehtuurin ja muotoilun suomalaisia mestariteoksia. Kävelykierroksella tutustutaan mm. Villa Maireaan (1938-39), joka suunniteltiin Maire ja Harry Gullichsenin kodiksi. Villa Maireaan pääsee tällä kierroksella tutustumaan vain ulkoa päin.
Vierastalo Vainiolan peruskorjauksen Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1942 ja se on vuosikymmenen alussa remontoitu Aallon arkkitehtuuria kunnioittaen. Vainiolassa voi nähdä uniikkeja vanhoja Artek-huonekaluja. Kierroksen aikana kuullaan myös Artekin perustamisesta. Kierroksella vieraillaan Ahlström Voyage-näyttelyssä, jossa mm. Savoy-vaasin prototyypeja sekä alkuperäinen puumuotti.

 

 

Ilmoittautumiset  p. 050 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi